Podeli vest

Momirović je rekao da se svako povezivanje između država pre svega odnosi na infrastrukturu, odnosno na drumski, železnički i vazdušni saobraćaj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

momirović
FOTO TANJUG/ MGSI/ DJORDJE KRSTIC

Otvoreni Balkan je najbolji projekat koji se pojavio u Jugoistočnoj Evropi u poslednjih trideset godina osmišljen da okupi sve zemlje regiona oko onoga što nas spaja – tržište, kulturno i istorijsko nasleđe i jedinstven životni prostor, izjavio je ministar Tomislav Momirović i dodao da uz liderstvo Aleksandra Vučića i Edija Rame Srbija i Albanija imaju priliku da naprave najveće ekonomske iskorake u svojoj istoriji.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je nakon sastanka sa ministarkom infrastrukture i energetike u Vladi Albanije Belindom Baluku, a uoči sutrašnjeg Samita o putevima Zapadnog Balkana 2022. u Tirani rekao da se svako povezivanje između država pre svega odnosi na infrastrukturu, odnosno na drumski, železnički i vazdušni saobraćaj.

„Danas imamo redovnu vazdušnu komunikaciju između Beograda i Tirane i svakodnevno na toj relaciji realizuju se dva leta“, rekao je ministar.

Dodao je da je jedan od projekata koji je i predstavljen na konferenciji “Zapadni Balkan” i rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd – Bar.

„Prilikom rekonstrukcije pruge Beograd- Bar plan nam je da odvojimo jedan krak i da povežemo i Skadar i Tiranu sa tom strateški važnom prugom za Republiku Srbiju i na taj način dodatno je ojačamo. Svakodnevno, sve više ljudi putuje iz Albanije u Srbiju kao i obrnuto i ta putna komunikacija će samo rasti. Srbija i Albanija idu napred i nećemo se zaustaviti na tome”, naveo je Momirović.

On će kasnije danas u Tirani imati i sastanke sa ministrom komunikacija i prometa BiH Vojinom Mitrovićem i potpredsednikom Vlade Crne Gore i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: