Podeli vest

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 109 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 13. do 19. juna ove godine, pokazali su da je na 77,1 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,8 odsto lokacija dobrog, dok je na 9,2 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

plaža
Foto: Pixabay

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbedna za kupanje i rekreaciju.

Kako je saopšteno iz Instituta, prenosi portal RTCG, klasifikacija voda za kupanje u okviru ovogodišnjeg Programa praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode vrši se u skladu Pravilnika o načinu i rokovima za sprovođenje mera obezbeđivanja očuvanja, zaštite i poboljšanja kvaliteta vode za kupanje.

Kada je u pitanju Opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, od kojih je na njih 29 voda bila odličnog kvaliteta, na dva dobrog, a na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta.

“U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno devet lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih osam dok je na jednoj lokaciji ona bila dobrog kvaliteta. Analize su pokazale da je u Kotoru na sedam lokacija voda bila odličnog, na četiri lokacije dobrog, a na tri zadovoljavajućeg kvaliteta”, navodi se u saopštenju.

U Herceg Novom je uzorkovana voda na ukupno 21 lokaciji i na 12 je bila odličnog, na četiri dobrog, a na pet zadovoljavajućeg kvaliteta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: