Podeli vest

Prerano je govoriti o mogućnosti sastanka ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine pre nego što bude usaglašen tekst završnog sporazuma, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Rusija Ukrajina odnosi
Shutterstock

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko potvrdio je danas da su u toku intenzivni pregovori sa ukrajinskom stranom u video formatu.

Rudenko je za agenciju Interfaks rekao da je prerano govoriti o mogućnosti sastanka ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine Sergeja Lavrova i Dmitrija Kulebe pre nego što bude usaglašen tekst završnog sporazuma.

“Dok se ne usaglasi tekst završnog dokumenta, prerano je govoriti o bilo kakvom zvaničnom sastanku”, rekao je Rudenko odgovarajući na pitanje o izgledima za održavanje takvog sastanka.

Rudenko je dodao da je još rano govoriti o tome koje zemlje mogu da budu garanti bezbednosti Ukrajine, pošto se na tom spisku još radi.

“Naveden je niz zemalja. Neke su već potvrdile da su spremne da budu garanti, mnoge još razmišljaju. Zbog toga je verovatno prerano postavljati to pitanje”, rekao je Rudenko.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: