Podeli vest

Kremlj je danas saopštio da treba kriviti zapadne sankcije za potpuno zatvaranje gasovoda Severni tok 1, koji se proteže između Rusije i Nemačke.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gas
Foto: Shutterstok

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da sankcije “izazivaju haos” po pitanju radova na održavanju gasovoda, a pritom je i odbacio tvrdnje da je Rusija isključila dotok gasa Evropi iz političkih razloga, preneo je Rojters.

Gasprom je prošle nedelje potpuno obustavio isporuku gasa kroz Severni tok 1, pošto je tokom redovnog servisiranja gasovoda utvrđeno da je došlo do curenja ulja na jedinoj radnoj jedinici u blizini Sankt Peterburga.

Kremlj navodi da sankcije ometaju kompaniju “Simens enerdži”, koja nabavlja i servisira opremu za gasovod, da pomogne u popravci.

“Problemi sa isporukom gasa su zbog toga što su sankcije Rusiji uvele zapadne zemlje, među kojima su Nemačka i Velika Britanija. Ne postoji drugi razlog koji bi doveo do problema sa nabavkom”, naglasio je Peskov.

On je istakao da, ukoliko bi se sankcije ukinule, popravka bi se lako odradila i gas bi mogao da krene ponovo kroz Severni tok 1.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: