Podeli vest

Serijal Hari Poter prodat je u 500 miliona primerika i ako prodaja nastavi ovim tempom mogao bi da prestigne najprodavanije knjige ikada

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

knjiga
Foto: Shutterstock

Knjige su jedno od najdragocenijih kulturnih blaga koje ljudi poseduju. One nas uče, inspirišu i pomažu nam da razumemo svet oko sebe. Kroz istoriju je bilo mnogo knjiga koje su imale ogroman uticaj na ljude širom sveta. U ovom članku ćemo se osvrnuti na deset najpopularnijih knjiga svih vremena.

Biblija – Biblija je sveta knjiga hrišćanstva koja sadrži hebrejski i novozavetni kanon. Smatra se najprodavanijom knjigom svih vremena. Biblija je prevedena na preko 2.000 jezika i prodato je preko pet milijardi primeraka.

Kuran – Kuran je sveta knjiga islama. Sadrži reči koje je preneo prorok Muhamed. Kuran se smatra najvažnijim izvorom verovanja i praktičnog života muslimana širom sveta. Kuran se preveo na više od 100 jezika i prodato je preko 1,5 milijardi primeraka.

Hari Poter serijal – Hari Poter serijal je fantastična književna serija koju je napisala britanska spisateljica J.K. Rowling. Serija prati avanture Harija Potera i njegovih prijatelja Ron Vizli i Hermione Grejndžer u Hogwartsu, školi magije. Serijal je prodat u preko 500 miliona primeraka širom sveta i postao je kultni fenomen.

Don Kihot – Don Kihot je roman koji je napisao Miguel de Servantes. Knjiga je objavljena 1605. godine i smatra se jednim od najvećih dela španske književnosti. Don Kihot je postao simbol borbe protiv nepravde i borbe za pravdu.

Gospodar prstenova serijal – Gospodar prstenova je fantastični serijal knjiga koje je napisao engleski pisac J.R.R. Tolkien. Serijal prati avanture hobita Froda Baginsa i njegovih prijatelja u borbi protiv Saurona i osvajanja Prstena. Gospodar prstenova je prodan u preko 150 miliona primeraka širom sveta.

Ponižen i uvređen – Ponižen i uvređen je roman koji je napisao Fjodor Dostojevski. Knjiga govori o sudbini beskućnika koji se zaljubi u mladu devojku iz dobrostojeće porodice. Knjiga se smatra jednim od najboljih dela Dostojevskog.

Ana Karenjina – Ana Karenjina je roman koji je napisao ruski pisac Lav Tolstoj. Knjiga govori o životu aristokrate Ane Karenjine u Rusiji 19. veka. Ana Karenjina se smatra jednim od najboljih dela.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ