Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je zatražilo od MUP-a i 12. avgusta zabranu ulaska, ”samim tim i trajno udaljenje iz Crne Gore persone non grata Vladimira Božovića”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

crna gora
Foto: Pixabay

Šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić danas je uputio Urgenciju MUP-u Crne Gore i ponovo zatražio hitnu zabranu ulaska Vladimira Božovića, ambasadora Srbije koji je odlukom Vlade te zemlje proglašen personom non grata ili njegovo udaljenje ukoliko je na teritoriji te zemlje.

Kako je saopšteno, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je zatražilo od MUP-a i 12. avgusta zabranu ulaska, ””samim tim i trajno udaljenje iz Crne Gore persone non grata Vladimira Božovića””.

“Povodom najnovijeg slučaja njegovog neistinitog i formalnog predstavljanja kao ambasadora zatražili smo diplomatskim kanalom objašnjenje od Ambasade R. Srbije u Podgorici i dobili odgovor da je on ambasador sve dok predsednik Srbije ne donese ukaz o njegovom opozivu sa dužnosti”, piše u saopštenju crnogorskog MSP objavljenom na Tviteru.

Kako su preneli podgorički mediji, MSP Crne Gore još poručuje da ””persona non grata Vladimir Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vređa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet”.

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića saopštio je ranije da je na tu adresu u nedelju dostavljeno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno Ðukanoviću povodom nesreće na Cetinju, a da je upućeno sa zvanične imejl adrese Vladimira Božovića, za koga navode da se “predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori”, iako je, kako kažu, odlukom Vlade Crne Gore 2020. proglašen personom non grata.

Iz Ðukanovićevog kabineta su još u nedelju uveče saopštili da će kabinet predsednika Crne Gore tim povodom “zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore V. Božovića”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: