Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače dvotočkaša da poštuju propisana ograničenja brzine i da obavezno koriste zaštitnu kacigu i drugu zaštitnu opremu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bajk
Foto: Pixabay

Povodom saobraćajnih nezgoda u kojima su u protekla dva dana stradala dva vozača motocikala i najavljenih povoljnih vremenskih uslova zbog čega se na putevima u Srbiji očekuje povećan broj motocikala i mopeda, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače dvotočkaša da poštuju propisana ograničenja brzine i da obavezno koriste zaštitnu kacigu i drugu zaštitnu opremu.

U subotu 18. februara u Gornjem Milanovcu poginuo je dvadesetsedmogodišnjak kada je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu i pao sa motocikla, dok je u nedelju 19. februara u Prokuplju poginuo dvadesetogodišnjak koji je preticao kolonu vozila preko neisprekidane uzdužne linije, nakon čega je došlo do direktnog sudara sa putničkim vozilom.

Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama poginula su 42 vozača motocikala i 18 vozača mopeda. MUP posebno naglašava da su trećina poginulih vozača motocikala i mopeda osobe mlađe od 30 godina.

Takođe, analiza saobraćajnih nezgoda pokazuje da se polovina saobraćajnih nezgoda događa zbog neprilagođene brzine, kao i da trećina poginulih nije koristila zaštitnu kacigu.

Ministarstvo apeluje i na vozače putničkih i teretnih vozila, kao i autobusa, da povećaju opreznost i posebno obrate pažnju na vozače motocikala i mopeda kako bi se sačuvala njihova bezbednost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: