Podeli vest

Odgovornim licima splava „Freestyler“ M. Lj. ( 1971), D. V. (1976) i M. R. ( 1981) određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fristajler
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, UKP Peto odelјenje i Interventne jedinice 92, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom uhapsili su odgovorna lica splava „Freestyler“ M. Lj. ( 1971), D. V. (1976) i M. R. ( 1981) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Oni se sumnjiče da su 31. decembra 2022. godine na splav omogućili prisustvo većeg broja osoba nego što je kapacitet ovog objekta, koji je zbog toga delom potonuo i na taj način ugrozili bezbednost većeg broja lјudi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Šef smene u Komandno-operativnom centru MUP-a Srbije pukovnik policije Igor Vasić rekao je u ranije da je policija tokom novogodišnje noći sprečila teže posledice delimičnog potonuća splava “Fristajler” na novobeogradskoj obali Save

“Voda je počela da prodire na splav “Fristajler” petnaestak minuta posle ponoći, a brzom intervencijom pripadnika Sektora za vanredne situacije sa Novog Beograda i Jedinice za bezbednost na rekama izbegnute su veće posledice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: