Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su od 27. oktobra pronašli oko 4.500 iregularnih migranata, koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota, saopštio je danas MUP.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJ

Migranti su otkriveni tokom opsežne akcije usmerene na suzbijanje iregularnih migracija, koja se od 27. oktobra sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, do sada je više od 3.000 iregularnih migranata prevezeno u prihvatne centre.
Dalji koraci, kako se navodi, usaglašeni su na sastanku na Paliću koji je ministar Gašić održao sa saradnicima i komesarkom za izbeglice i migracije Natašom Stanisavljević.

Od početka akcije, detaljnom pretragom terena, više stotina policijskih službenika pronašlo je pet automatskih pušaka, pet pištolja, oko 1.580 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i manju količinu narkotika.

Osim toga, pronađeno je pet zemunica u kojima su se migranti i krijumčari skrivali.

Policijski službenici su od početka ove akcije kontrolisali 81.201 vozilo, kako bi ilegalni tranzit migranata kroz Srbiju u zemlje Evropske unije bio sprečen.

Kontrolisano je 330 objekata, od kojih je najveći broj u Subotici.

U ovoj akciji uhapšeno je osam krijumčara i zadržano još 119 osoba zbog različitih krivičnih dela, ističe MUP.

Podneto je 17 krivičnih prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 11 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, pet krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i 10 krivičnih prijava za druga krivična dela.

Podneto je i 457 prekršajnih prijava iz Zakona o strancima, kao i 79 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, osim na severu, sprovode pojačane aktivnosti i na jugu zemlje, sprečavajući ulazak iregularnih migranata iz Bugarske i Severne Makedonije.

Ovu borbu MUP će istrajno sprovoditi dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi u potpunosti presečen, poručeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: