Pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su N. R. (57) bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, kao i još sedam osoba osumnjičenih za to krivično delo, ili zloupotrebu službenog položaja.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Foto: Tanjug/MUP, ilustracija

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, policija je uhapsila odgovorna lica nekoliko obrazovnih ustanova iz Niša i Leskovca B. R. (52), T. R. (47), V. D. (53), D. S. (63) i S. G. (60), kao i M. V. (60) zaposlenog u privrednom društvu „Avenija sistem“ d.o.o. Niš koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem i J. D. (52) zaposlenu u istom privrednom društvu, a koja se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju, saopštio je MUP.

N. R. se sumnjiči da je tokom pošle i ove godine, iskorišćavajući svoj položaj uticao na B. R., T. R., V. D., D. S. i S. G. da u postupku nabavke- radova na investicionom održavanju objekata dodele ugovore privrednom društvu „Avenija sistem“ d.o.o. iz Niša, dok je J. D., kako se sumnja, pripremala dokumentaciju za tendere.

Kako se sumnja, N. R. je tražio od M. V. faktičkog vlasnika privrednog društva „Avenija sistem“ novac u iznosu od najmanje 10 odsto od vrednosti dodeljenih ugovora, te je u više navrata zahtevao i dobio poklon u vidu novca u ukupnom iznosu od 24.000 evra, od kojih je neposredno pred hapšenje primio 5.000 evra.

U toku su pretresi stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: