Podeli vest

Mi šetamo, ne postoji nijedan način da ne šetamo, poručio je Miletić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

miletić
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Koordinator Evroprajda Goran Miletić poručio je da su iz MUP nisu doneli zabranu da se održi Prajd 17. septembra u Beogradu, već da je doneta odluka da se taj prijavljeni skup ne dozvoljava, ali da će predstavnici LGBT zajednize šetati bez obzira na sve.

On je novinarima posle Međunarodne konferencije o ljudskim pravima u beogradskom Domu omladine održanoj u okviru nedelje Evroprajda rekao da će organizatori Evroprajda prvo podneti žalbu MUP-u na rešenje da se šetnja gradom ne dozvoljava iz bezbednosnih razloga.

Dodao je da će se, ukoliko žalba MUP-u bude odbijena, žaliti Upravnom sudu, i da će ukoliko sud ne bude odgovorio u određenom roku, pripadnici LGBT zajednice ipak izaći na ulice.

“Mi šetamo, ne postoji nijedan način da ne šetamo”, poručio je Miletić.

Naveo je da se neće odlagati ni najavljeni koncerti u okviru Prajda na Tašmajdanu.

Miletić smatra da je odluka da se ne dozvoljava održavanje Prajda neustavana i nezakonita i da aktivisti emotivno reaguju na kršenje njihovih prava.

Istakao je da LGBT zajednica razume upozorenja da ne postoje bezbednosni uslovi da se skup održi, ali i da ta zajednica zahteva da se poštuju osnovna ljudska prava.

“Šetaćemo bez obzira na sve”, ponovio je Miletić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: