Podeli vest

U napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana u Beogradu u kojoj je sinoć izbio požar nije bilo štetnog otpada.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

požar
Foto: Pixabay

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije saopštio je da u napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana u Beogradu u kojoj je sinoć izbio požar nije bilo štetnog otpada i da su netačne informacije koje su o tome plasirane u javnosti.

“Merenjem specijalnim uređajima nije detektovano prisustvo opasnih materija, a navedeni objekat nije bio namenjen za njihovo skladištenje. Takođe, ovaj objekat nije bio namenjen za obavljanje tehnoloških procesa u kome bi bile prisutne opasne materije”, ističe MUP u saopštenju.

Ističe se da su ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade na lice mesta stigle za svega tri minuta posle dojave o požaru i da je, zahvaljujući visokoprofesionalnom i požrtvovanom višečasovnom angažovanju 35 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vatrogasnih vozila, sprečeno širenje požara i ugrožavanje stanovništva i okolnih objekata.

Sektor za vanredne situacije je napomenuo da ne vrši nadzor nad tom vrstom objekata, kao i da do sada nije bilo podnetih prijava o požarnoj ili bilo kojoj drugoj opasnosti na toj lokaciji.

Sektor za vanredne situacije je ukazao da plasiranje netačnih informacija može da izazove nepotrebnu paniku i uznemirenost građana i da zbog toga podleže krivičnoj odgovornosti u skladu sa Krivičnim zakonikom. Pojedini mediji su objavili da je u Bulevaru despota Stefana u Beogradu sinoć oko 19.30 sati izbio požar u napuštenoj fabrici za proizvodnju medicinskih uređaja „Sutjeska“ i da se osećaju neprijatni mirisi isparenja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: