Direktor Muzeja čokolade Nenad Radulović izjavio je danas da su u tom muzeju organizovane najpopularnije radionice gde posetioci prave svoju čokoladu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG: RADE PRELIĆ (STF)

On je za Tanjug rekao da većina posetilaca najčešće bira radionice gde se prave sopstvene čokolade, koje nose sa sobom, ali i da rado degustiraju sve četiri vrste čokolada koje postoje na svetu – mlečnu, belu, crnu i rubi čokoladu.

Prema njegovim rečima, decu u muzeju najviše zanima da prave svoju čokoladu, ali vole i da slušaju istoriju čokolade, što i jeste cilj.

“Istorija čokolade je zapravo jako duga i traje četiri i po hiljade godina”, rekao je Radulović.

Objasnio je da se čokolada koristila kao napitak, a da je interesantno da je u napitak ubacivana čili paprika.

Istakao je da je proces pravljenja čokolade danas dosta komplikovaniji.

Na pitanje kako je došao na ideju da u Beogradu otvori takav muzej, Radulović kaže da nije želeo da Beograd zaostaje za svetskim metropolama.

“Ono u što sam siguran je da više nego dostojanstveno reprezentujemo svoj grad u delu koji je posvećen čokoladi”, dodaje on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: