Podeli vest

Zbog odluke Centralne banke u Prištini o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, korisnici različitih socijalnih davanja, ni danas nisu uspeli da podignu novac koji im je uplaćen na račune.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjig

kosovo
FOTO TANJUG/ STR/

Građani ukazuju da imaju probleme zbog odluke Prištine o ukidanju platnog prometa u dinarima, jer su u nekoliko poslednjih dana dobili uplate socijalne pomoći, dečijeg dodatka, kao i plata iz centralne Srbije, ali da do tog novca ne mogu da dođu i zabrinuti su na koji način će obezbediti osnovne životne namirnice.


U filijalama Pošte i Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije građanima se na šalterima iz zaliha isplaćuje najviše do 10.000 dinara ili isti iznos u evrima, dok u srpskim sredinama južno od Ibra, dinara nema danima, što građane primorava da po novac idu u Kuršumliju, Vranje ili Bujanovac.


Takozvana CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM, zatim je saopštila da je u saradnji sa bankama i drugim finansijskim institucijama preduzela dodatne mere za, kako navode, lakše sprovođenje uredbe o zabrani korišćenja srpskog dinara.


Rok koji su odredili, kako su naveli, neće moći da bude duži od tri meseca, a vlasti u Prištini su prethodno u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, zabranile transport dinara do trezora koji se nalazi u Leposaviću.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: