Podeli vest

Mirno je danas na severu Kosova i Metohije, danima posle nasilnog ulaska specijalne policije takozvanog Kosova u opštinske zgrade u Zvečanu, Laposaviću i Zubinom Potoku i posle sukoba pripadnika Kfora i građana koji su mirno protestovali.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Građani i zaposleni u Privremenom organu i opštini Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, koji ispred opštinskih zgrada dežuraju i noću, traže da se specijalci povuku sa severa KiM, da novoizabrani albanski gradonačelnici na izborima koje su Srbi bojkotovali, ne ulaze u zgrade opština, a da se na slobodu puste Radoš Petrović i Dušan Obrenović, uhapšeni pre izbijanja sukoba između pripadnika Kfora i građana, 29. maja.

Osim što zaposleni u lokalnim samoupravama zahtevaju da im se omogući povratak na radna mesta, isti zahtev su uputili i zaposleni u osnovnoj i srednjoj školi u Zvečanu. Tamo su pripadnici Kfora razvukli bodljikavu žicu uz samu kapiju osnovne škole, onemogućivši tako i pristup srednjoj školi, koja se nalazi u istoj zgradi gde je i opština.

Kfor i dalje obezbeđuje pripadnike policije i specijalne policije takozvanog Kosova, koji se nalaze u opštinskim zgradama u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a u Zvečanu i najvažnije raskrsnice i prilaze gradu, što je zahtev Srpske liste i tamošnjih meštana. Evropska unija i zemlje Kvinte su pozvale na deeskalaciju situacije, osudivši prethodno vladu u Prištini za nasilno dovođenje albanskih gradonačelnika u većinski srpske opštine na severu Kosova i Metohije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.