Kako javlja izveštač protest je završen, a prema nezvaničnim informacijama privedeno je pet osoba.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sordoš
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Na lokalitetu Šodroš na ribarskom ostrvu u Novom Sadu danas su ponovo protestovali ekološki aktivisti koji se protive, kako kažu, nelegalnoj gradnji u tom delu grada, a u jednom trenutku došlo je i do fizičkog okršaja sa policijom jer su aktivisti probili ogradu na više mesta i pokušali da uđu u ograđeni prostor predviđen za početak gradnje obilaznice oko Novog Sada.

Kako javlja izveštač protest je završen, a prema nezvaničnim informacijama privedeno je pet osoba.

Do privođenja je došlo nakon što su aktivisti prethodno srušili postavljenu limenu ogradu kojom je ograđen prostor na kom treba da se započne gradnja, bacali dimne bombe na pripadnike zandarmerije, a kada su probili ogradu na više mesta i pokušali da uđu u ograđeni prostor, došlo je i do fizičkog sukoba sa policijeom.

Povod za današnje okupljanje bila je kako su naveli učesnici situacija koja se juče dogodila na Šodoršu, kada su pripadnici žandramerije pokušali da udalje građane blokiraju početak radova na gradnji obilaznica oko Novog Sada sa mostom preko Dunava,

Aktivisti koji kao povod svog protivljenja gradnji obilaznice navode zaštitu šume na cijoj površini treba da se gradi obilaznica, tvrde da niko od nadležnih institucija, Koridori Srbije kao ni kompanija CBRS, koja je zadužena za izgradnju mosta, nemaju dozvolu za gradnju.

Koridori Srbije su danas izdali saopštenje za javnost u kojem demantuju ove navode, ističući da sve dozvole za početak radova postoje.

Radnici kineske kompanije CBRS su juče, u ranim jutarnjim časovima pokušali da pripreme teren za izgrednju mosta koji je u planu da se gradi u produžetku Bulevara Evrope, a u tome ih je sprečila manja grupa građana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: