Podeli vest

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik kaže da je na stranim ambasadorima da pokušavaju da svrgnu sa vlasti njega i SNSD-a, ali da će stranka pokazati da su im ti pokušaji bezuspešni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dodik
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

“Pokušavaju to stalno, radili su to i na prošlim izborima i ranije. To je verovatno shvatio (ambasador SAD u BiH) Majkl Marfi”, rekao je Dodik komentarišući tvrdnje pojedinih medija da se lideri opozicije iz Srpske sastaju sa ambasadorima u BiH i dobijaju informacije da je, nakon lidera SDA Bakira Izetbegovića, on na redu da bude sklonjen sa političke scene, prenela je RTRS.

Dodik je istakao da su “sada ostali na jalovoj tvrdnji da su poslednji izbori bili ovakvi ili onakvi”.

“Kao što se zna u Centralnoj izbornoj komisiji bili su ljudi iz SDS-a i PDP-a. Sada su se drznulu da nešto osporavaju i to je sve u sferi spekulacija. Sve znamo i ništa nije novo, odnosno da opozicija radi ovo što radi i da ambasadori pokušavaju 20 godina da razbiju SNSD i nađu ljude koji bi izašli iz stranke i izazvali problem”, naveo je Dodik.

Govoreći o Ustavnom sudu BiH, Dodik je rekao da neće biti evropskog puta BiH ukoliko ne bude redefinisan ovaj sud.

Istakao je da Ustavni sud BiH ne može da funkcioniše na postojeći način i da mora da bude u interesu svih, a ne samo onih koji žele da sruše Repuliku Srpsku.
Poručio je da je to inkvizicijski sud i da je jasno zašto stranci, pre svega američki ambasador i neki drugi iz Evrope, žele da ga očuvaju.

“Cilj im je da nastavi da radi ono što je radio Pedi Ešdaun, a to je da se vrši diskvalifikacija Ustava što nije uloga ovoga suda”, rekao je Dodik.
Ponovio je da je Ustavni sud BiH prioritet svih rešenja i da nema ni BiH ako nema dogovora.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: