U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

belivuk
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U sudnici su preslušani audio snimci razgovora optuženog Marka Andrića sa jednim muškarcem od novembra 2020. godine, a na transkriptu koji prati audio zapis se navodi da Andrić dogovara sa “Dedom” da mu ostavi novac.

Na sledećem transkriptu Andrić priča sa NN osobom i pominje ponovo novac, odnosno da će tražiti od nekoga 3000 pa će ostaviti 200 sebi, ne navodeći o kojim valutama je reč.

Andrić je u ovom predmetu optužen da je pripadnicima grupe otkrio kretanje Milana Ljepoje, kog su kasnije pripadnici ove grupe, kako se sumnja, namamili i ubili u kući u Ritopeku.

Sledeću glasovnu poruku Andrić šalje Belivuku moleći ga da mu produži rok da sakupi pare i izvinjavajući se što je neka osoba koja mu je bila kao brat pogrešila, kao i da to nije njegova (Andrićeva) greška.

Andrić je rekao da će “sam da radi na pedesetice”, a da je “Cviki” našao mušterije i da će raditi mnogo “brže” na “dvadesetice i pedesetice”.

Sudija je obavestila da se prilikom donošenja odluke neće koristiti audio snimci iz Andrićevog stana kao dokaz.

Andrić je na pitanje sudije da li je on na tim audio snimci, rekao da se ne može utvrditi da je to njegov glas i da ne zna ko je utvrdio da je reč o njemu.

Prikazana je i dokumentacija o praćenju optuženih, kao i fotografija na kojoj su optuženi Belivuk, Miljković, Vlade Georgijev i Slađana Sekulić u restoranu u Loznici, a potom i kako izlaze iz restorana.

Među tim slikama na jednoj je obeležena i Belivukova supruga Bojana Belivuk.

Lazarević je na ove fotografije rekao da se ne vidi o kojim osobama je reč, kao i da nema naznake o vršenju krivičnih dela.

Sudija je prethodno odbila zahtev advokata Dejana Lazarevića za njeno izuzeće navodeći da je zahtev usmeren na odugovlačenje sudskog postupka.

Nakon pauze koja je određena suđenje će se nastaviti preslušavanjem audio snimaka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: