Predstavnici Dveri, Kalicije NADA -Novi DS S i POKS, i Zavetnici, danas su u Skupštini Srbije označili početak saradnje o pitanju očuvanja Kosova i Metohije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nada dveri zavetnici
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ARHIVA

Šef poslaničke grupe i predsednik pokreta Dveri Boško Obradović kazao je novinarima da ovo nije predizborna koalicija, ali jeste koalicija za očuvanje Kosova i Metohije.

Obradović je rekao da su te stranke potpisnice Deklaracije o očuvanju Kosova i Metohije i da je uz njih deklaraciju potpisala i Narodna stranka, ali grupa intelektualaca.

On kaže da ne razume napade jednog dela opozicije i vlasti zbog Deklaracije.

“Šta je sporno u Deklaraciji, što se zalažemo za poštovanje Ustava”? upitao je Obradović.

Obradović je kazao da je druga tema koja spaja ove stranke odnos prema uvođenju sankcija Rusuji, tvrdeći da je nerazuman svako ko misli da bi trebalo uvesti sankcije ovoj zemlji.

Predsednica i šef poslaničke grupe Zavetnici Milica Ðurđević -Stamenkovski istakla je da će se ovaj blok boriti za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i da kod ovog ključnog nacionalnog pitanja niko nema prava na podele.

“Odlučno ćemo se protiviti pritiscima na Beograd da kroz pravno obavezujuće sporazume o normalizaviji odnosa Beograda i Prištine prihvatimo nezavisnost Kosova i Metohije”, rekla je Ðurđević -Stamenkovski.

Istakla je da nema stolice u UN za takozano Kosovo.

Šef poslaničke grupe NADA-Novi DS S-POKS, Miloš Jovanović, kazao je da je iznenađen više time što je vlast “osula drvlje i kamenje po Deklaraciji o odbrani Kosova, nego što je to učinio jedan deo opozicije”.

“Zabrinjava me stav vlasti koja se zaklela da će braniti Ustav ove zemlje, a u Deklaraciji ne piše nista što ne piše u Ustavu”, kazao je Jovanović.

Vojislav Mihajilović je rekao da se ovaj blok zalaže za reintegraciju Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije.

Odgovarajući na pitanja novinara, poslanici ove tri poslaničke grupe su najavili da će podneti amandman na izmene i dopune Zakoba o ministartvima i zatražiti formiranje Ministarstva za Kosovo i Metohiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ