Podeli vest

Koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri saopštili su danas da nisu organizatori “bilo kakvog jučerašnjeg okupljanja na ulicama Beograda”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

U saopštenju Zavetnika se navodi da četiri stranke navode da odbacuju, kako tvrde, “jeftine optužbe i opskurne pokušaje Srpske napredne stranke”, da ih povežu sa bilo kakvim oblicima ekstremizma i nasilja.

“Propagandna mašinerija Srpske napredne stranke, uz obaveštajnu podršku specijalnih savetnika iz Brisela i Berlina, pokušava da medijski kompromituje stranke koje su na izborima dobile podršku više od pola miliona građana za svoju politiku očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije i da je lažno predstavi ekstremistima”, kaže se u saopštenju.

Ocenjuje se da je Vučić “uplašen od rasta podrške među građanima državotvornih snaga”, te da “uz dogovor sa novim ‘prijateljima’ sa Zapada, želi da projektuje scenario ‘kontrolisanog haosa’, kako bi usporio i okrnjio nezaustavljiv proces velikog, političkog, nacionalnog okupljanja u odbrani Kosova i Metohije”.

Kaže se i da je svaki vid vandalizma kontraproduktivan i da “u ovom trenutku može da koristi jedino vladajućem režimu”.

“Takođe, ne dovodimo u pitanje pravo svakog građanina, da organizuje ili prisustvuje skupu, koji je u skladu sa Ustavom i zakonom i na taj način iskaže svoju volju”, stoji u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: