Podeli vest

Nephodan je veći broj belih na ulicama prestonice kako bi ovo funkcionisalo najbolje za građane i pozivamo sve zainteresovane da se jave na javni konkurs koji je raspisan u Gradskoj upravi za prijem, rekla je Božović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Beograd
Foto: Pixabay

Nadležnosti nekadašnjih pripadnika komunalne milicije, a sada “Belih”, ostaju iste, pa će tako nastaviti da kažnjavaju shodno Zakonu o bezbednosti saobraćaja, a uskoro će biti formiran jedinstveni pozivni broj na kojem će svi građani grada Beograda prijavljivati svoje probleme, rekla je za Tanjug Sonja Božović Podunavac, sekretarka Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

“Kada je reč o parkiranju ostaje isto kao što je do sada bilo. Sistem oko sokolovo radi na isti način, oni saobraćaju po već ranije utvrđenim rutama. Sistem oko sokolovo je zajednički projekat Parking servisa i komunalne milicije. U delovima grada koji su zonirani kada se utvrdi da neko nije blagovremeno platio parkiranje, za to ga kažnjava Parking servis, a u slučaju nepropisnog parkiranja na javnim površinama kažnjavanje vrši Komunalna milicija, odnosno Beli”, rekla je Božović.

Ona je naglasila da se kazne za parkiranje kreću u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara.

“Nastavićemo i kažnjavanje neregistrovanih taksi prevoznika u saradnji sa saobraćajnom inspekcijom, s tim što će to sada biti još efikasnije jer smo sada jedan zajednički organ. Očekujemo da će u kratkom roku biti formiran jedinstveni pozivni broj na kojem će svi građani grada Beograda prijavljivati svoje probleme. Do sada je bila situacija da su građani slali svoje probleme na više mejlova i telefona, a nije ni obaveza građanina da zna sve nadležnosti gradskih službi i republičkih organa i sada olakšavamo građanima ovim jedinstvenim brojem, koji će najverovatnije biti 11-011 na koji će moći da se prijave problemi”, rekla je Božović.

Ona je ukazala da rad pešačkih patrola belih ima za cilj i preventivno delovanje.

“Nephodan je veći broj belih na ulicama prestonice kako bi ovo funkcionisalo najbolje za građane i pozivamo sve zainteresovane da se jave na javni konkurs koji je raspisan u Gradskoj upravi za prijem”, rekla je Božović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ