Podeli vest

Osudjeni pripadnik “zemunskog klana” Nikola Bajić danas je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela za slučaj poznat kao prva otmica tog klana u zamenu za zatvorsku kaznu od četiri godine, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

U pitanju je slučaj otmice Novaka Stevanića, čijim su roditeljima pripadnici klana opljačkali stan 22. avgusta 1997. godine.

Stevanić je ubrzo nakon ovih dogadjaja izvršio samoubistvo.

Optužnica za razbojništvo protiv Bajića, Gorana Ristića i još dva tadašnja policajca Milana Radukića i Saše Djajića podignuta je 2018. godine i sudjenje im je u toku.

Bajić je za kaznu od četiri godine zatvora prema sporazumu sa tužilaštvom priznao da je sa grupom saučesnika učinio krivično delo Razbojništvo 22. avgusta 1997. godine na štetu sada pokojnog Stevanića, tako što je zajedno sa okrivljenima Goranom Ristićem, Sašom Đajićem i Milanom Radukićem, kao i pokojnima Dušanom Spasojevićem, Milanom Lukovićem i Vukom Vukojevićem, kao i još nekoliko NN lica, pretnjama i upotrebom sile prema oštećenom N.S. iz stana njegovih roditelja oduzeo veću količinu novca i dragocenosti.

On je ranije kao pripadnik “zemunskog klana” osuđen na kaznu zatvora od 35 godina, kao saučesnik u pojedinim ubistvima.

Kaznu služi Posebnom zatvoru u okviru požarevačke Zabele, gde je premešten 2010. godine, a danas je u beogradsku Palatu pravde priveden uz jake mere obezbedjenja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: