U martu, najbogatiji čovek Azije Mukeš Ambani priredio je trodnevnu predbračnu zabavu za svog sina koja je uključivala listu gostiju od 1.200 ljudi i nastup Rijane

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Rajanish Kakade, File

Najmlađi sin indijskog milijardera Mukeša Ambanija Anant ženi se dugogodišnjom devojkom Radikom Merčant.

U martu, najbogatiji čovek Azije Mukeš Ambani priredio je trodnevnu predbračnu zabavu za svog sina na kojoj je bila lista od 1.200 gostiju, uključujući bivše svetske lidere, tehnološke tajkune i bolivudske megazvezde, kao i nastup poznate pevačice Rijane.

Bio je to samo početak njihovih višemesečnih raskošnih proslava pre venčanja koje su osvojile naslove i izazvale ludnicu na društvenim mrežama.

Pevač Džastin Biber priključio se nizu međunarodnih zvezda koje su nastupile na zabavi priređenoj za sina najbogatijeg čoveka Indije i njegovu buduću suprugu, koji uskoro treba da se venčaju.

Biber je proteklog vikenda doputovao iz Kanade u Mumbaj da bi nastupio za buduće mladence, Ananta Ambanija i Radiku Merčant, i njihove goste, prenosi danas BBC.

Na prvoj zabavi koju je bogati par priredio uoči svog venčanja nastupila je Riana, dok su na drugoj, tokom krstarenja Mediteranom, pevali Kejti Peri, Bekstrit bojz i italijanski tenor Andrea Bočeli.

Još nije poznato koja zvezda će nastupiti na samom venčanju predstojećeg vikenda, a društvenim mrežama se širi informacija da bi to mogla biti Adel. Najbogatiji čovek Indije Mukeš Ambani je za venčanje svog najmlađeg sina do sada potrošio više nego za svadbu svoje kćerke, na kojoj je nastupila Bijonse.

Konačno, venčanje je zakazano za sledeću nedelju, a Anant Ambani (29) će se venčati sa svojom dugogodišnjom devojkom, Radikom Merčant, u onome što su mnogi nazvali venčanjem godine.

Ko su Ambaniji?

Otac mladoženje je Mukeš Ambani (66), trenutno 9. najbogatiji čovek na svetu sa neto vrednošću od 116 milijardi dolara, prema Forbsu. On je i najbogatija osoba u Aziji.

Njegov Reliance Industries je ogroman konglomerat, koji prijavljuje preko 100 milijardi dolara godišnjeg prihoda, sa interesima u rasponu od petrohemije, nafte i gasa do telekomunikacija i maloprodaje.

Porodica Ambani poseduje, između ostalog, privatnu stambenu zgradu od 27 spratova po imenu Antila, vrednu milijardu dolara u Mumbaju. Ima tri heliodroma, garažu za 160 automobila, privatni bioskop, bazen i fitnes centar.

Ambanijevi kritičari kažu da je njegova kompanija procvetala uglavnom zbog političkih veza tokom kongresnih vlada 1970-ih i 1980-ih i kasnije pod vlašću premijera Narendre Modija nakon 2014. Oni kažu da je „prijateljski kapitalizam“ u Indiji pomogao određenim korporacijama, poput Ambanijeve, da napreduju .

Porodični patrijarh je počeo da prenosi baklju svoja dva sina i ćerku. Najstariji sin, Akaš Ambani, sada je predsednik Reliance Jio, njihovog telekom biznisa; njegova ćerka Iša nadgleda maloprodaju, dok je mladoženja Anant, najmlađi, uveden u novi energetski posao.

Ko su mlada i mladoženja?

Anant ima diplomu na Univerzitetu Braun, prema veb stranici Reliance Industries, i nadgleda ekspanziju konglomerata na obnovljive izvore i zelenu energiju.

On takođe vodi centar za spasavanje životinja od 3.000 hektara (skoro 1.200 hektara) pod nazivom Vantara u Džamnagaru u državi Gudžarat, rodnom gradu porodice gde su gosti u martu provodili dane slaveći na ekstravagantnoj zabavi pre venčanja.

Mlada, Radiku Merčat, 29, ćerka je farmaceutskog tajkuna Virena Merchant-a i direktorka je marketinga njegove kompanije Encore Healthcare, navodi Vogue.

Ona je za magazin rekla da su njih dvoje predstavljeni preko zajedničkih prijatelja 2017. „Taj prvi susret je upravo izazvao nešto posebno između nas, a nije prošlo mnogo pre nego što smo počeli da se zabavljamo“, rekla je ona.

Kada je venčanje i šta se očekuje?

Glavna ceremonija venčanja zakazana je za 12. jul, nakon čega će uslediti svečani prijem 14. jula, prenose lokalni mediji. Očekuje se da će proslave biti podeljene između Ambanijevog svetskog kongresnog centra Jio u gradu Mumbaiju i njihove porodične kuće.

Datumi su navodno izabrani na osnovu karte rođenja para, što je tipično u hinduističkom običaju, i smatrani su povoljnim. Takođe, držeći se tradicije, venčanju će prethoditi dani tradicionalnih svadbenih događaja i rituala.

U petak su indijske društvene mreže vrvele od video snimaka sa sangeeta para, ceremonije na kojoj porodice mlade i mladoženja izvode plesove za goste. Uključuje i nastupe bolivudskih zvezda poput Alije Bat, Ranvira Singa i Salmana Kana, kao i Džastina Bibera, koji je doleteo u Mumbaj na događaj, prenose lokalni mediji.

Ekstravagantne zabave su specijalnost Ambanijevih i očekuje se da će događaji sledeće nedelje privući više poznatih ličnosti, milijardera i svetskih lidera.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: