Podeli vest

Fudbal je više od igre, a ovaj stadion je više od bilo čega što možete zamisliti. Igrači i navijači su se potpuno navikli da im u sred utakmice preko terena prolazi voz

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

voz
Foto: Pixabay Ilustracija

Slovački amaterski fudbalski klub TJ Tatran Cierny Balog ponosi se time što ima jedan od najjedinstvenijih stadiona na svetu, zajedno sa železničkom prugom i parnom mašinom koja prolazi ravno kroz nju.

Cierny Balog, mali slovački grad od oko 5.100 ljudi, postao je pomalo turističko mesto u poslednjih sedam godina, a sve zahvaljujući njegovom fudbalskom stadionu.

Godine 2015, video snimak parne mašine koja prolazi kroz stadion, na stazama postavljenim tačno između terena i jedine postojeće tribine postao je viralan na mreži, ostavljajući mnoge ljude da se češu po glavi.

Mnogi su mislili da je snimak video montaža, međutim istina je da tokom celog leta turistički voz prolazi preko stadiona.

Stadion Cierny Balog izgrađen je negde tokom 1980-ih, u vreme kada stara železnica više nije bila u upotrebi.

Nejasno je zašto je opština izabrala baš tu lokaciju za izgradnju fudbalskog stadiona, ali čitavu deceniju šine koje su prolazile kroz njega bile su samo deo dekoracije. Stvari su se promenile početkom 1990-ih, kada je grupa slovačkih entuzijasta počela da popravlja železničke šine. 1992. godine zvanično je ponovo otvorena kao železnička pruga za turiste, piše Oditty Central.

Igrači su se toliko navikli na ovaj voz, da se utakmica zapravo ne prekida.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: