Podeli vest


Najtraženija torba 2023. godine košta oko 200 evra, ali obično se rasproda za samo tri minuta. To je ono što stoji iza hajpa oko brenda Telfar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pexels


Da li mislite da je Hermès Birkin najtraženija torba godine? Onda ste uveliko u zabludi. Jer, iako je Birkin (počevši od 8.000 evra i s ograničenjem prema gore) večiti favorit, čini se da svako želi torbu iz njujorške marke Telfar. A košta samo oko 200 evra.

To je ‘Shopping Bag’ od Telfara, koja nije samo smatrana It torbom Generacije Z, već i celokupne godine 2023. To pokazuje analiza luksuzne online prodavnice ‘Rebag’, koja godišnje analizira tržišne podatke o cenama, trendovima i potražnji kako bi odredila vrednost luksuznih proizvoda.

Torbice dizajnirane od strane liberijansko-američkog dizajnera Telfara Clemensa su izuzetno popularne: Telfar torba je proglašena ‘Top Performance Bag’ (torbom s najboljom performansom) za 2023. godinu u istraživanju. U analizi, kompanija navodi da je vrednost ove torbe porasla za 228 posto prošle godine.


Zašto je nastao “hajp” oko ove torbe?

“Veštačka oskudica znači da Telfar nadmašuje luksuzni brend Hermès, koji može generisati prosečno 110 posto vrednosti prodaje kada se preprodaje. Ali zašto je hajp oko ove torbe nastao? Zato što, prema proizvođaču, Telfar torba je namenjena da bude torba ‘za svakoga’, pristupačna je. Međutim, zbog nestašica, i dalje je teško doći do njih.

Kompanija prodaje torbe na principu ‘drop’ (kaplja). To znači da se otprilike jednom mesečno određeni, ograničeni broj torbi ponudi na prodaju putem interneta. Ako se rasprodaju, moraćete čekati do sledećeg meseca – i sledećeg ‘dropa’.”


Kako je nastao naziv ‘Bushwick Birkin’.?

Kako znamo, imate otprilike tri minuta da uhvatite jednu od tih torbi. Ograničene Telfar torbe često se rasprodaju za oko tri minuta. Stoga su u sličnoj veštačkoj oskudici kao Birkin torbe iz Hermèsa, koje možete kupiti samo u prodavnici kada su dostupne. Možda ćete morati čekati mesece ili godine dok određeni model ne bude dostupan.

Telfar torbe se takođe nazivaju ‘Bushwick Birkins’ s osmehom. Naziv je kombinacija modernog Bushwick distrikta u Bruklinu, odakle potiče, i imena luksuzne Hermès torbe, koju možete kupiti tek nakon nekoliko godina čekanja.


Beyoncé proslavila Telfar

Ova trendi torba dobila je hajp čak i od svetskih zvezda poput Beyoncé. Ona peva u pesmi ‘Summer Renaissance’: ‘Ova Telfar torba je uvezena.’ I dalje: ‘Birkin? Te stvari su u skladištu.'”

Dakle, na srpskom jeziku: Telfar torba joj je uvezena, a klasičnu torbu iz modne kuće Hermès ona inicialno čuva u skladištu. Beyoncé ne samo da peva o torbi, već je i redovno nosi u javnosti. Na svojoj poslednjoj turneji, pevačica je čak nosila celokupan scenski izgled iz Telfar brenda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: