Podeli vest

Za Mariju Moreru koja uskoro puni 116 godina svaki rođendan je „poklon, skromna proslava, nova avantura, lepo putovanje, trenutak sreće“. Morera je u februaru postala njstarija osoba na svetu, a na Tviteru je objavila recept za dug život

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

starost
Foto: Pixabay

Marija Morera, rođena je 4. marta 1907. godine. Posle smrti francuske časne sestre Andre u 118. godini, proglašena je najstarijom osobom na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda.

Morera je provela poslednje 22 godine u staračkom domu u Kataloniji, ali je rođena u San Francisku, manje od četiri godine nakon što su poletela braća Rajt i dve godine pre nego što je počela gradnja Titanika.

Njeni roditelji su odlučili da se vrate u Španiju 1915. godine da bi se nastanili u Kataloniji, ali je njen otac umro od plućne tuberkuloze pred kraj putovanja.

Gospođa Morera, u čijoj biografiji na Tviteru piše „stara, veoma stara, ali ne i idiot “, od tada živi u Kataloniji.

Ima troje dece, od kojih je jedno već nadživela, 11 unučadi i 13 praunučadi.

Na Twitteru je poznata kao “super baka” i baš na toj društvenoj mreži, uz pomoć ćerke, podelila je šta je za nju recept za dugovečnost.

“Red, smirenost, dobra povezanost sa porodicom i prijateljima, kontakt sa prirodom, emocionalna stabilnosti, bez brige, bez žaljenja, pozitivnost i držanja podalje od toksičnih ljudi“, napisala je Morera.

Morera je dodala i da misli da je dugovečnost miks sreće i dobre genetike.

Kako kaže, ne boji se smrti. Za nju je smrt “očekivana poseta”.

“Već dugo sam spremana i mislim da će uskoro (smrt) doći da me pronađe“, poručila je Morera pratiocima na Tviteru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: