Podeli vest

Lavirint je kreacija lokalnog farmera Toma Pecija i pokriva 15 ari, odnosno osam fudbalskih terena, najveći je i najposećeniji lavirint u Evropi i jedan od najvećih na svetu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lego
Foto: Pixabay

U Severnom Jorkširu, povodom 90 godina postojanja kompanije Lego, napravljen je najveći lavirint u Evropi i to u obliku Lego mini figure, koja je 3.500 puta veća od stvarne.

“Lavirint na površini većoj od osam fudbalskih terena još jedan je sjajan način da se porodice igraju zajedno i jedva čekamo da svi vide dizajn lavirinta iz visine”, naveli su predstavnici Lego kompanije, a prenose brintanski mediji.

Iz vazduha se vidi da je lavirint u obliku prepoznatljive Lego figure – robota koji se probija kroz zid od cigala, sa rečima “90 godina igre“ dok je na dnu logo kompanije Leg, uz podsećanje na zemlju iz koje dolazi Dansku, i godinu kada je osonovana, a to je 1932.

Vlasnik prostora na kojem je napravljen Lavirint, površine 15 hektara, kaže da mu je Lego lavirint bitan jer je on i njegova deca ali i cela porodica vole Lego figurice i kockice, i da su one stvar života, a ne godina.

Dodao je da je Lego napravio i nagradnu igru u kojoj u lavirintu treba pronaći šest Lego figurica, a potom odgovoriti i na nekoliko pitanja, i nagada je zagarantovana.

Lavirint, koji je kreacija lokalnog farmera Toma Pecija i pokriva 15 ari, odnosno osam fudbalskih terena, najveći je i najposećeniji lavirint u Evropi i jedan od najvećih na svetu.

Čine ga biljke izrasle iz milion zrna kukuruza posađenih u aprilu, a GPS tehnologija se koristi za kreiranje puteva lavirinta.

Ogromna Lego minifigura u lavirintu visoka je preko 150 metara, i više od 3.500 puta je veća od stvarne Lego mini figurice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: