Podeli vest

Dvojica američkih senatora iz redova Demokrata uputili su pismo šefu Tesle Ilonu Masku, protestujući zbog toga što su zaposleni te kompanije delili privatne video snimke klijenata iz vozila Tesla.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

TESLA
Foto: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Ovakvo nepoštovanje privatnosti klijenata kompanije Tesla je neprihvatljivo, tvrde u pismu senatori Edvard Dž. Marki i Ričard Blumental, prenosi Rojters.

U pismu se od Maska traži da “preduzme sve što je neophodno” da bi se zagarantovala privatnost slika ili video snimaka koji su uz obostrani konsenzus prikupljeni sa kamera vozila Tesla.

Markija i Blumentala zanima da li su izvršni šefovi Tesle znali za takvo ponašanje zaposlenih i zašto interni propisi kompanije nisu bili dovoljni da se spreči deljenje video snimaka.

Dvojica senatora su u pismu zatražila od Ilona Maska da do 5. maja odgovori na njihova pitanja.

Prema istrazi agencije Rojters, grupe zaposlenih u kompaniji Tesla su u periodu između 2019. i 2022. godine internim sistemom komunikacije delili privatne snimke koje su zabeležile kamere vozila Tesla.

Na tim snimcima se, između ostalog, vidi kako vozilo Tesla udara dete na biciklu, kao i muškarac koji potpuno go prilazi vozilu, rekao je izvor koji je bio zaposlen u Tesli.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: