Predstavnik fabrike “Milan Blagojević-Namenska” u Lučanima Milka Jovanović Božić izjavila je da je u toj fabrici danas došlo do požara u kome je povređeno šest radnika, od kojih će četvoro u četvrtak biti pušteno na kućno lečenje, dok će dva radnika biti zadržana u čačanskoj bolnici još nekoliko dana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

U izjavi za Tanjug Jovanović Božić je rekla da je do požara došlo u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnječenja proizvoda, u samoj završnoj fazi.
“Moram da napomenem da je došlo do požara, a ne do eksplozije, jer to su dve sasvim različite stvari. Tom prilikom povređeno je šest radnika. Niko od njih nije životno ugrožen, nakon ukazane lekarske pomoći u domu zdravlja u Lučanima, prebačeni su u Čačansku bolnicu, i upravo smo dobili informaciju da će četvorica od njih sutra biti pušteni na kućno lečenje, a dvojica zadržana još neki dan u Čačanskoj bolnici”, rekla je Jovanović Božić.


Istakla je da je rano pričati o tome šta je uzrok požara i da će o tome govoriti kada nadležne institucije, službe i komisije odrade svoj deo posla.
“Ono što sa sigurnošću sada možemo da kažemo, to je da je, pošto postoji videonadzor, sigurno ispoštovana celokupna procedura, sva zaštita i bezbednost na radu, kako od strane preduzeća, tako i od strane povređenih i zaposlenih radnika”, rekla je Jovanović Božić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: