Podeli vest

Pripadnici MUP uhapsili su 10 članova kriminalnih grupa koji se sumnjiče da su prevarama u osiguranju na osnovu namerno izazvanih saobraćajnih nezgoda oštetili jednu osiguravajuću kuću za više od 1,86 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Hapšenje
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Uhapšeni su D. S. (24), Ž. S. (62), G. M. (39), S. S. (37), M. M. (38), D. Č. (37), S. D. (51), G. M. (46) i S. P. K. (34), svi iz Kraljeva, kao i P. K. (45) iz Vrnjačke Banje koji se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u osiguranju. Za ista krivična dela policija je podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv V. M. (36) iz Čačka, B. B. (45), A. S. (34), M. A. (43) i M. C. (37), svi iz Kraljeva.

Oni se sumnjiče da su, od kraja aprila do sredine oktobra 2021. godine, po prethodnim instrukcijama V. M, na području Aranđelovca, Čačka i Jagodine učestvovali u tri namerno izazvane saobraćajne nezgode. Potom su, kako se sumnjiče, lekarsku dokumentaciju o ukazanoj medicinskoj pomoći predavali V. M. koji je, u ime učesnika u ovim nezgodama, od osiguravajuće kuće izvršio naplatu nematerijalne štete.

Akciju hapšenja izveli su zajedno pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala UKP i Policijske uprave u Kraljevu, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu. Uhapšeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.