Podeli vest

Britanski supermodel, Naomi Kembel, izjavila je da se plaši da modna industrija postaje manje inkluzivna.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Vianney Le Caer (INVL)

Kembel, koja je ušla u istoriju mode kao prva crna manekenka na naslovnicama “Voga” u više zemalja, naglasila je da je provela veći deo svoje skoro 40-godišnje karijere boreći se za sebe i druge “nebelkinje” u industriji da budu tretirane jednako.


Supermodel, je prilikom pripreme samostalne izložbe o njenoj karijeri u londonskom muzeju Viktorija i Albert, odala počast Edvardu Eninfulu, koji je bio prvi crni urednik britanskog “Voga”, ali je rekla da je “nervozna” zbog budućnosti nakon što je pogledala najnovije modne kolekcije, prenosi Tajms.


Pozdravila je dostignuća Eninfula, čija je izjava o misiji preuzimanja kontrole nad britanskim “Vogue-om” 2017. bila “da stvori časopis o inkluzivnosti“, što je dostignuće za koje je mislila da “nikada neće videti“, ali je dodala da stare borbe za raznovrsnost i dalje traju.


“Da li će se inkluzivnost zadržati? To je pitanje o kome zaista ne želim da razmišljam, ali moram, jer dok ponovo gledam kolekcije, počinjem da se nerviram što se vraćamo nazad. Zašto nastavljam da radim ono što radim? Jer moj posao nije završen. Osećam da moram da koristim svoj glas i platformu da zadržim raznolikost”, rekla je Kembel u sredu na brifingu o predstojećoj izložbi.


Kembel je sarađivala sa muzejom Viktorija i Albert na izložbi “Naomi: U modi”, koja se otvara u junu i predstavljaće “oko 100 izgleda i aksesoara“ koji su obeležili njenu karijeru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: