Podeli vest

Više poslanika SNS-a, ali i gradski i opštinski odbori naprednjaka širom Srbije pružili su danas podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za odbranu državnih interesa, teritorijalnog integriteta i rešavanje kosovskog pitanja .

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ALEKSANDAR VUČIĆ SEDNICA SNS
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Više poslanika Srpske napredne stranke, ali i gradski i opštinski odbori naprednjaka širom Srbije pružili su danas podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za odbranu državnih interesa, teritorijalnog integriteta i rešavanje kosovskog pitanja i istovremeno se protive mogućnosti da se predsednik povuče sa funkcija.

Vučiću je podrška stigla od potpredsednice Narodne skupštine i funkcionerke SNS Sandre Božić koja je istakla da je Vučić više puta i u najtežim momentima za Srbiju pokazao da je, kako je rekla, jedini sposoban da vodi državu i sačuva je.

„Njemu dugujemo napredak, njemu dugujemo mir, njemu dugujemo paradigmu uspeha kojoj nas je okrenuo nakon toliko decenija propadanja. Zbog njega je Srbija danas poštovana i država sa integritetom sa kojom se više niko ne može potkusurivati“, navela je Božić u saopštenju i ocenila da bi Vučićev odlazak sa čela SNS bio strahovit i nemerljiv gubitak.

Prema rečima predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti i poslanika SNS Igora Bečića Vučić je još jednom pokazao svoju veličinu, odlučnost i nedvosmislenu političku volju da se dođe do rešenja dijalogom, kao najboljom opcijom za sve strane jer, kako dodaje, nametnuta rešenja nikada nisu vodila trajnom miru.

„Pred predsednikom Vučićem i našom državom je period velikih iskušenja i donošenja važnih odluka. U ovakvoj situaciji jako je važno da svi shvatimo neophodnost političkog jedinstva i da zanemarimo dnevnopolitičke razmirice, jer su u pitanju vitalni interesi Srbije i odluke koje će uticati na budućnost svih nas“, naveo je Bečić.

Kako je rekao član Glavnog odbora SNS i poslanik SNS Aleksandar Marković, do sada je mnogo puta dokazano da državotvorna politika koju vodi Vučić apsolutno nema alternativu i da je građani Srbije u ogromnom broju bezrezervno podržavaju.

“Da bismo izdržali i prebrodili sve rizike, pretnje i poteškoće koji nam predstoje u narednom periodu, potrebno je da se svi, kojima je Srbija na prvom mestu, okupimo oko zajedničkog cilja i snažno podržimo sve napore Aleksandra Vučića da očuvamo ključne državne i nacionalne interese“, poručio je Marković koji je i zamenik predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Članica Predsedništva SNS Biljana Pantić Pilja ocenila je u saopštenju da je Vučić jasno pokazao kako se bori i voli Srbija i da su mu država i građani na prvom mestu i zato je na prethodnim izborima osvojio preko dva miliona glasova.

“Poslednjih deset godina su izgrađeni kilometri i kilometri autoputeva, napravljena je brza pruga, grade se škole, vrtići, bolnice. I zato je neprihvatljivo govoriti o ostavci najboljeg predsednika kog je Srbija ikada imala“, rekla je Pantić Pilja. Šef odborničke grupe u Skupštini grada Beograda i narodni poslanik Aleksandar Mirković navodeći da se situacija u kojoj se nalazi naša zemlja, komplikuje iz dana u dan istakao je da je jedina ličnost koja može da nas u takvoj situaciji vodi upravo Aleksandar Vučić.

Navodi da kada se raznim pritiscima “obruč” oko naše zemlje steže potrebno nam je nacionalno jedinstvo, ali njega nema, jer delovi opozicije, poput, kako kaže, “sitnih secikesa” i ovu situaciju vide kao mogućnost da ugrabe koji politički poen i dočepaju se vlasti.

“U našoj zemlji, ne samo u političkom životu, ne postoji osoba u koju narod ima više poverenja i koja bi mogla bolje da nas predstavlja i zastupa sprske interese od Aleksandra Vučića. Bez njega na čelu SNS naša stranka ne bi postojala, a da u ovom trenutku nije predsednik Srbije u našoj zemlji bi momentalno zavladao haos i u samo par dana sve što smo stvarali godinama srušilo bi se i propalo”, poručio je Mirković.

Vučiću je podrška stigla i od gradskog odbora SNS Beograd, sa svih 17 beogradskih opštinskih odbora. „Pružamo aposlutnu i nedvosmislenu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi svoju borbu za modernu, jaku i stabilnu Srbiju. Politika koju predstavlјa predsednik Vučić je politika mira, prosperiteta, stabilnosti, politika koja razvija naš Beograd, gradi Srbiju, predstavlјa nas u najbolјem svetlu svuda u svetu, politika koja misli i radi samo u interesu građana“, piše u saopštenju beogradskog odbora SNS.

Gradski odbor SNS Subotice ocenjuje da bi povlačenje Vučića sa mesta predsednika bilo pogubno i sa nesagledivim posledicama za državu i za rešavanje pitanja od najvećeg nacionalnog i državnog značaja – Kosova i Metohije. “Pritisci na Srbiju sve su jači, a Aleksandar Vučić jedini je koji može da se izbori za rešenje u najboljem interesu srpskog naroda i srpske države. Dani koji su pred nama su sve teži, ali predaja nikada nije bila opcija, niti će biti, sve dok je na čelu Srbije Aleksandar Vučić”, poručili su iz SNS Subotice.

Oni navode da se KiM brani odlučnošću da se sačuva naša kolevka i naš identitet i odgovornošću da se sačuvaju životi našeg naroda na KiM i hrabrošću da se istina i stav kaže svima u lice, a ukazuju da je potreban i jedinstven stav svih političkih činilaca. Poverenica SNS u Pirotu Dragana Tončić kazala je da pirotski SNS pruža bezrezervnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću.

“Opštinski odbor SNS u Pirotu pruža bezuslovnu podršku predsedniku Vučiću i odbacuje svaku mogućnost da se predsednik povuče. U ovim teškim trenucima za Srbiju je najvažnije rešenje svih institucionalnih pitanja i zato je potrebno da predsednik ostane jer se zalaže za mir i stabilnost, koja nam je preko potrebna. Samo zajedničkim snagama možemo da nastavimo da gradimo Srbiju”, kazala je Tončić.

Predsedniku Srbije i SNS stigla je podrška naprednjaka širom Srbije, i to od opštinskih odbora SNS Žabalj, Kovin, Lajkovac, Sombor, Obrenovac, Kraljevo, Smederevo, Vranje, Leskovac, Rakovica, Bela Palanka, Velika Plana, Zaječar, Sečanj, Grocka, Inđija, Pećinci, Kragujevac, Lapovo, Mali Zvornik, Negotin, Čačak, Ljig, Kuršumlija, Bogatić. Podršku Vučiću uputili su i odbori SNS iz Titela, Malog Iđoša, Kikinde, Lebana, Babušnice, Prokuplja, Knića, Temerina, Arilja, Bora, Vršca, Merošine, Kladova, Uba, Despotovca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: