Podeli vest

Američke vlasti su ispitale oko 800 misterioznih izveštaja o neidentifikovanim letećim objektima koji su prikupljani decenijama, ali samo mali deo je zaista neobjašnjiv, saopštili su istraživači.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nlo
Foto: Shutterstock/Ilustracija

NASA je prošle godine formirala komisiju stručnjaka da proučavanje osetljivog pitanja NLO, a panel je u sredu održao prvi javni sastanak, prenosi BBC.

Njihova zadatak nije prebrojavanje “neidentifikovanih abnormalnih pojava” , kako se one službeno nazivaju , već davanje preporuke za NASA kako da ubuduće pristupa toj temi.

Do danas je opaženo oko 800 neobjašnjivih pojava u vazduhu, ali možda su 2 do 5 odsto njih zaista abnormalne, rekao je u sredu Šon Kirkpatrik, direktor kancelarije koji se bavi tim pitanjem u okviru Ministarstva odbrane SAD.

Član stručne komisije Dejvid Grinspun saopštio je da u ovom trenutku “nema nikakvog jasnog dokaza o povezanosti neobjašnjivih abnormalnih pojava i vanzemaljskog života”.

Sastanak koji je trajao nekoliko sati prenosio se direktno na internetu, a jedan njegov deo bio je posvećen pitanjima javnosti koja su unapred bila upućena putem interneta.

Transparentnost je preko potrebna, kako bi se “skinula stigma” s te teme, istakla je američka svemirska agencija, navodi BBC.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.