Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da sastanak sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom nije moguć dok se grčki lider ne “sabere”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

erdogan
Foto: Shutterstock

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da sastanak sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom nije moguć dok se grčki lider ne “sabere”, prenosi Rojters.

“Neka se sabere. Sve dok se ne pribere, nije moguće da se sretnemo”, rekao je Erdogan na povratnom letu sa samita NATO-a u Madridu, u trenutku kada su obnovljene tenzije između dve članice NATO-a i suseda, izvestila je televizija NTV.

Grčka i Turska su dugo bile u sukobu oko niza pitanja kao što su pomorske granice, prava za istraživanje i eksploataciju energenata u Egejskom moru,vazdušnog prostora, migranata i etnički podeljenog Kipra, podseća britanska agencija.

Tenzije su ponovo “buknule” tokom maja kada je Erdogan rekao da grčki premijer “više ne postoji” za njega, optužujući ga da pokušava da blokira prodaju borbenih aviona F-16 Turskoj tokom posete Sjedinjenim Državama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: