Podeli vest

Nastavljene konsultacije u vezi konstitutivne sednice Narodne skupštine Srbije zakazane za ponedeljak, 1. avgust.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

konsultacije
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

U Skupštini Srbije danas su nastavljene konsultacije predsednika aktuelnog saziva parlamenta Ivice Dačića sa predstavnicima izbornih lista koje su ušle u skupštinu, a u vezi konstitutivne sednice novog saziva, sazvane za ponedeljak.

Prvi sastanak održan je juče u parlamentu.

Na sastanku, listu “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, koja će imati najviše, 120 poslanika, i danas predstavljaju Vladimir Orlić i Aleksandar Marković, dok su u ime liste “Ujedinjeni za pobedu Srbiju”, koja će imati 38 poslanika, tu su potpredsednica S SP-a Marinika Tepić, predsednik DS Zoran Lutovac i njegov stranački kolega Srđan Milivojević, te potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Listu “Ivica Dačić – Premijer Srbije”, koja će imati 31 poslanika, predstavlja potpredsednik SPS-a Ðorđe Milićević.

Na sastanku je danas i predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kao predstavnik koalicije NADA, koja je na izborima 3. aprila osvojila 15 mandata, a koaliciju “Moramo” koja je osvojila 13 mandata i danas “zastupaju” Radomir Lazović, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Chuta.

Koaliciju oko Dveri koja je osvojila 10 mandata predstavlja lider tog pokreta Boško Obradović, kao i Žika Gojković, koji vodi deo POKS-a, a na sastanku su i predstavnici Zavetnika, koji će u novom parlamentu imati takođe 10 poslanika.

Savez vojvođanskih Mađara, koji će brojati pet predstavnika u skupštini predstavlja Elvira Kovač, a tu su i predstavnici lista “Muftijin amanet” koja će imati tri poslanika, te “Zajedno za Vojvodinu” i SDA Sandžaka koji imaju po dva poslanika.

Jednog poslanika u novom sazivu imaće i Koalicija Albanaca doline.

Konstitutivna sednica Narodne skupštine Srbije zakazana je za ponedeljak, 1. avgust.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: