Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iznošenjem primedbi odbrane nastavljeno suđenje grupi osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Na današnjem suđenju branioci su sudu u pisanoj formi predali primedbe na policijske izveštaje, a koji se odnose na policijsko praćenje optuženih.

Branilac optuženog Marka Trajkovića je predložio sudu da njegovom branjeniku pritvor zameni blažom merom, što je sud usvojio i Trajkoviću pritvor zamenio merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu). Na sledećem suđenju koje je zakazano za 19. oktobar trebalo bi da se prikažu trankripti komunikacije među optuženima.

Svi optuženi su na početku suđenja negirali da su pripadnici organizovanje kriminalne grupe, neki su priznali da su drogu prodavali kao pojedinci, neki su se branili ćutanjem dok su neki od njih negirali krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Optužnica je podignuta protiv 18 osoba, za koju postoji opravdana sumnja da je organizovao Lazar Marinković, a čiji su pripadnici Marko Trajković, Veljko Ogurlić, Stefan Simić, Uroš Bulajić, Marko Prlja, Aleksandar Krstić, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić, Borislav Marmut, Predrag Vučković, Luka Ostojić, Luka Mumović, Stefan Milanović, Nikola Filipović, Vasilije Nikolovski, Aleksa Vasić i Marko Vokić. Na jednom od suđenja Belivukoj grupi, okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je pomenuo Marinkovića čiji je nadimak “Lucifer”, navodeći da mu je nosio drogu koju je Marinković dalje prodavao.

Okrivljenima je na teret stavljeno krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Marinkoviću i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN osoba delovala od početka jula 2021. godine do 29.marta prošle na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima “Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca – uživaoca.

Takođe, tužilaštvo je tada predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor. Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta prošle godine, dok su trojica osumnjčenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i protiv njihove organizovane kriminalne grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i sedam ubistava.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: