Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ZORAN-MARJANOVIĆ
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ ARHIVA

Rođeni brat optuženog Miloš Marjanović, danas je u sudu rekao da ostaje pri svom ranije datom iskazu ali je odgovarajući na pitanja naveo da na dan nestanka Jelene Marjanović, optuženi nije bio mokar, blatnjav i krvav.

Njega je, kako je ispričao, optuženi Zoran Marjanović pozvao i rekao mu da je Jelena nestala dok je trčala po nasipu, te ga je zamolio da dođe da mu pomogne da je potraži. Miloš Marjanović je naveo i da je Zoran tada delovao uznemireno, ali da on posle prvog razgovora nije shvatio ozbiljnost situacije.

Detaljno je ispričao šta se dalje dešavalo, odnosno da je sa ocem došao na nasip gde su zajedno sa optuženim i njegovom maloletnom ćerkom počeli da traže Jelenu Marjanović. Ubrzo je došao i Marjanovićev prijatelj policajac Boris Pucić koji je zatim učestvovao i potrazi. Na pitanje tužilaštva da kaže vreme kada je poslednji put video zajedno supružnike, on je rekao ranije tog dana, ali nije mogao da odredi tačno vreme.

Branilac je svedoku postavio putanje da li je Marjanović tada bio mokar, blatnjav ili krvav, na šta je Miloš Marjanović rekao da nije, jer bi da jeste i njegov automobil bio blatnjav i krvav, što nije bio slučaj.

Marjanovićev sin Uroš je danas takođe trebalo da svedoči, međutim on je, kao i ranije, iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči kao sin optuženog. Danas je bila pozvana i Milica Marjanović, snaha optuženog, ali je zbog bebe morala da ostane kod kuće pa je pozvana za sledeće suđenje, koje je zakazano za 4. jul.

Marjanović od početka suđenja negira krivicu. Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina. Apelacioni sud je 3.okrobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor i od tada se brani sa slobode.

Brat tvrdi da na Marjanoviću nije bilo blata i krvi na dan ubistva Jelene Marjanović

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo njegove supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine.

Rođeni brat optuženog Miloš Marjanović danas je u sudu rekao da ostaje pri svom ranije datom iskazu ali je odgovarajući na pitanja naveo da na dan nestanka Jelene Marjanović, optuženi nije bio mokar, blatnjav i krvav.

Njega je, kako je ispričao, optuženi Zoran Marjanović pozvao i rekao mu da je Jelena nestala dok je trčala po nasipu, te ga je zamolio da dođe da mu pomogne da je potraži.

Miloš Marjanović je naveo i da je Zoran tada delovao uznemireno, ali da on posle prvog razgovora nije shvatio ozbiljnost situacije.

Detaljno je ispričao šta se dalje dešavalo, odnosno da je sa ocem došao na nasip gde su zajedno sa optuženim i njegovom maloletnom ćerkom počeli da traže Jelenu Marjanović.

Ubrzo je došao i Marjanovićev prijatelj policajac Boris Pucić koji je zatim učestvovao i potrazi.

Na pitanje tužilaštva da kaže vreme kada je poslednji put video zajedno supružnike, on je rekao ranije tog dana, ali nije mogao da odredi tačno vreme.

Branilac je svedoku postavio pitanje da li je Marjanović tada bio mokar, blatnjav ili krvav, na šta je Miloš Marjanović rekao da nije, jer bi da jeste i njegov automobil bio blatnjav i krvav, što nije bio slučaj.

Marjanovićev sin Uroš je danas takođe trebalo da svedoči, međutim on je, kao i ranije, iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči kao sin optuženog.

Danas je bila pozvana i Milica Marjanović, snaha optuženog, ali je zbog bebe morala da ostane kod kuće pa je pozvana za sledeće suđenje, koje je zakazano za 4. jul.

Branilac Veljko Delibašić prokomentarisao je današnje svedočenje Marjanovićevog brata koji nije mogao da precizira oko koliko sati ga je brat pozvao i kada je poslednji put video Jelenu Marjanović, i rekao da je sasvim prirodno da posle osam godina Miloš Marjanović ne može da se seti tačne satnice, kao i da je on ostao pri iskazu od ranije gde je satnice detaljno opredelio.

Dodao je da se satnice lako utvrđuju veštačenjem baznih stanica telefona i, kako tvrdi, postoje bezbednosne kamere koje su snimile njegovo kompletno kretanje.

“Najvažnije je da je on ponovio sve ono što je ranije rekao, a to sve ide u prilog činjenici da Zoran Marjanović nije izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret” rekao je Delibašić.

On je dodao da od svedoka čija su saslušanja zakazana za sledeće suđenje očekuje takođe da ostanu pri ranijim iskazima i odgovore na sva pitanja jer odgovori na ta pitanja, kako je rekao, idu u prilog Zoranu Marjanoviću.

Marjanović od početka suđenja negira krivicu.

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina.

Apelacioni sud je 3. oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor i od tada se brani sa slobode.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: