Navaljni ističe da su sve optužbe protiv njega izmišljene kao izgovor da se uguši neslaganje sa režimom i osujete njegove političke ambicije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

navaljni
Foto: Shutterstock

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni rekao je danas da mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju kontakt s advokatom, a da sva prepiska s njegovim pravnim timom sada podleže trodnevnim proverama.

Navaljni je preko svojih advokata poručio da su zatvorski administratori odbili da mu kažu razloge za taj potez i da on sada komunicira sa svojim advokatima kroz “dvostruko plastično staklo sa rešetkama unutra”, prenosi Rojters.

Navaljni je rekao i da zatvorske vlasti tvrde da on “nastavlja da čini zločine iz zatvora”, ali da su odbili da kažu o čemu se radi.

Ruska Federalna zatvorska služba nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Rojters podseća da Navaljni, najglasniji kritičar predsednika Vladimira Putina u Rusiji, služi kaznu od 11 i po godina nakon što je proglašen krivim za kršenje uslovne slobode i prevaru i nepoštovanje sudskih odluka.

On ističe da su sve optužbe protiv njega izmišljene kao izgovor da se uguši neslaganje sa režimom i osujete njegove političke ambicije.

Navaljni se prošle godine dobrovoljno vratio u Rusiju iz Nemačke gde je lečen, prema nalazima zapadnih laboratorija, od pokušaja trovanja nervnim gasom iz sovjetskog vremena.

Rusija poriče da je pokušala da ubije Navaljnog.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: