Podeli vest

Bord košarkaške NBA lige saopštio je danas da je odobrio američkom milijarderu Metu Išbiji da postane većinski vlasnik Finiks Sansa iz NBA lige i Finiks Merkjurija iz WNBA lige.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KOŠARKA
Foto: Shutterstock

U saopštenju se dodaje da će preuzimanje kluba biti obavljeno do kraja ove nedelje. Na glasanju je bilo 29-0, pošto je predstavnik Klivlenda bio uzdržan.

AP podseća da je Išbija vlasnik, predsednik i izvršni direktor kompanije Junajted holsejl morgidž sa sedištem u Mičigenu. Išbija sebe smatra najvećim hipotekarnim kreditorom u zemlji, a magazin “Forbs” je njegovo bogatstvo procenio na 5,1 milijardu dolara.

On je 20. decembra prošle godine pristao da za četiri milijarde dolara kupi oba kluba. Robert Server je prodao Finiks posle suspenzije od godinu dana koju je dobio u septembru prošle godine zbog uvreda na rasnoj osnovi i zlostavljanja na radnom mestu.

On je kažnjen i sa 10 miliona dolara. Kupovina Finiksa je novi rekord NBA lige, jer je prethodno najviše novca pre nekoliko godina dao Džo Ca, koji je Bruklin netse platio 2,35 milijardi dolara. Server je kupio Sanse 2004. godine za 401 milion dolara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: