Ovo što se dešava na prostoru KiM, da se odvajaju deca srpske nacionalnosti, da im ne daju da se takmiče i da treniraju je najveći oblik diskriminacije od Drugog svetskog rata, izjavio je potpredsednik FSS Branislav Nedimović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NEDIMOVIĆ
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Kosovska policija zabranila je klubovima iz FS KiM sve aktivnosti koje nisu u sitemu tzv. Kosova i zapretila hapšenjem funkcionera i igrača.

“Nikada u životu nisam video ništa slično. Fudbalski savez Srbije kao krovna organizacija radi zajedno sa našim Savezom na KIM i gospodinom Uljarevićem, koji je na čelu Saveza u Severnoj Mitrovici i zajedno sa državom preduzećemo narednih dana neophodne korake. Naš odgovor biće čvrst i odlučan”, rekao je Nedimović Tanjugu.

Ovo je izašlo iz okvira fudbala i sporta, svi sportovi su ugroženi, svi ljudi su ugroženi i odgovor države biće jasan, dodao je on.

“Danas sam razgovarao sa gospodinom Petkovićem, direktorom Kancelarije za KIM i videćete, svi ćemo zajedno preduzeti oštre mere. Naša država i naš savez biće uvek uz naše ljude na KIM, uvek će imati maksimalnu podršku”.

Nedimović ističe da je sve što se dešava prosto neverovatno i da će se FSS obratiti UEFA i FIFA.

“Znate da je bilo koji oblik diskriminacije jedan od najvažnijih postulata obe organizacije, na čemu su i zasnovane i mislim da će ovde biti ozbiljnih kazni i reakcija jer ovako ne može da ostane”, poručio je Nedimović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: