Podeli vest

Na sastancima u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu dogovoreni su naredni koraci za rešavanje problema, navode iz ministarstva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nedimović
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ARHIVA

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu sa poljoprivrednicima, koji su, između ostalog, nezadovoljni otkupnom cenu suncokreta, rečeno je Tanjugu u resornom ministarstvu i naglašeno da će sva dodatna pitanja biti razmotrena u vladi u naredna dva dana.

“Na sastancima u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu dogovoreni su naredni koraci za rešavanje problema apostrofiranihi u razgovoru ministra i poljoprivrednika, dok će sva dodatna pitanja biti razmotrena na sastanku u Vladi Srbije, koji će biti održan u narednih 48 sati”, naveli su u Ministarstvu.

Nezadovoljni ponuđenom otkupnom cena suncokreta, članovi Udruženja Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije organizovali su danas proteste u više mesta.

Članovi udruženja Stig iz Požarevca traktorima su prošli kroz centar grada i blokirali saobraćaj blizu mosta na Velikoj Moravi, a potpredsednik tog udruženja Milan Marković izjavio je da je protest organizovan kako bi se ukazalo na, kako je rekao, izuzetno nisku otkupnu cenu suncokreta.

“Ona je sada 55 dinara, a lane je sa trostruko manjim ulaganjima bila 62 dinara. Ministarstvo poljoprivrede nam je ponudilo 62 dinara po kilogramu, što smo mi u četvrtak na sastanku odbili i zato smo danas ovde”, rekao je Marković.

Kazao je da proizvođači traže 700 evra po toni, odnosno oko 90 dinara po kilogramu zrna suncokreta.

Protestovali su i poljoprivrednici u Vojvodini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: