Podeli vest

Nehamer je rekao da je potrebno da se uputi poruka EU da je krajnje vreme da Evropska komisija preduzme korake za zajedničku odbranu granica, kako bi se smanjio broj migranata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nehamer
Foto: Shutterstock

Austrijski kancelar Karl Nehamer poručio je danas da je došlo vreme da Evropska komisija napravi odgovarajuće korake za zajedničku odbranu granica Austrije i Mađarske, jer, kaže, treba da se spreči da veliki broj migranata prelazi granice.

Na pitanje kakvu poruku šalje Briselu pričom o partnerstvu sa Mađarskom, Nehamer je rekao da je potrebno da se uputi poruka EU da je krajnje vreme da Evropska komisija preduzme korake za zajedničku odbranu granica, kako bi se smanjio broj migranata.

“Mi moramo vrlo brzo da učinimo nešto po tom pitanju i da se potrudimo da se ti ljudi vrate u svoje zemlje porekla, a u tome svakako treba da nam pomogne Evropska unija, jer bi ona trebalo da potpiše sporazum o readmisiji sa zemljama porekla ilegalnih migranata”, kazao je Nehamer na trilateralnom samitu Srbije, Mađarske i Austrije u Budimpešti.

Naveo je i da bi trebalo da se promeni sistem za azilante u zemljama EU, dodajući da bi to pitanje trebalo što pre rešiti, jer težinu tog problema podnose nacionalne države u svojim okvirima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: