Podeli vest

Austrijski kancelar Karl Nehamer boraviće iduće nedelje u Njujorku, gde će imati brojne bilateralne razgovore, između ostalih i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nehamer
Foto: Shutterstock

Austrijski kancelar Karl Nehamer boraviće iduće nedelje u Njujorku, gde će, zajedno sa šefom diplomatije Aleksanderom Šalenbergom prisustvovati 77-oj Generalnoj skupštini UN i gde će imati brojne bilateralne razgovore, između ostalih i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U Njujork će doputovati i predsednik Austrije Aleksander van der Belen, ali kasnije, jer će u ponedeljak prisustvovati sahrani britanske kraljice Elizabete Druge u Londonu.

Kancelar Nehamer će u utorak i sredu imati bilateralne susrete, i sastaće se, između ostalih, sa predsednikom Srbije, premijerima Iraka i Pakistana.

Nehamer se u Austriju vraća nakon 55 sati boravka u Njujorku, a Van der Belen nakon48, dok u Njujorku do petka ostaje ministar Šalenberg gde će danas govoriti u ime Austrije na Generalnoj skupštini, a imaće i razgovore sa kolegama iz Jermenije, Azerbejdžana, Ruande, Indije, Kirgistana, Katara, Uzbekistana i Irana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: