Podeli vest

Posle blokade ruskih banaka, iz NBS stižu odlične vesti, kapital SBERBANK je siguran, dato odobrenje za preuzimanje od strane AIK-a!

Autor : Bilten.rs Izvor: Tanjug

AIK PREUZELA NBS

Agro-industrijsko komercijalna banka AIK Banka a.d. Beograd zaključila je sa Narodnom bankom Srbije ugovor o sticanju akcija Sberbank Srbija a.d. Beograd po osnovu kojih će steći 100 odsto vlasništva u toj banci, saopšteno je iz NBS.

Ovom promenom Sberbank Srbija prestaje da bude deo bankarske grupe na čijem čelu je Sberbank Europe AG, Beč, Austrija i postaje deo domaće bankarske grupe.

Imajući u vidu novonastale okolnosti koje se odnose na poslovanje dosadašnjeg akcionara iz Evropske unije, Narodna banka Srbije prethodno je donela rešenje o pokretanju postupka restrukturiranja Sberbank Srbija čime je omogućena neposredna prodaja akcija banke od strane Narodne banke Srbije.

Širenjem poslovanja i kombinacijom svojih modela poslovanja, banke će biti u mogućnosti da ponude još kvalitetnije usluge svojim klijentima, spajajući stručnost i tehnologiju obe banke i njihovog dugogodišnjeg iskustva.

AIK Banka ovim sticanjem povećava svoje tržišno učešće i postaje jedna od najvećih banaka u zemlji, navodi se u saopštenju NBS.

Transakcija prebacivanja akcija Sberbank Srbija a.d. Beograd u vlasništvo AIK banke realizovaće se danas tokom prepodneva.

Narodna banka Srbije još jednom ukazuje da je Sberbank Srbija a.d. Beograd visoko kapitalizovana i veoma likvidna banka, koja nema niti će imati poteškoća u izvršavanju svojih obaveza i čiji klijenti nemaju razloga za brigu, a prodajom banke klijenti Sberbank Srbija postaju deo jake domaće bankarske grupe, poručuju iz NBS.

koncert
Britanski alternativni pop-rok sastav Editors najavio je na svojoj fejsbuk stranici da će 28. avgusta…
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) objavilo je na Instagramu video kojim upozorava na moguće zloupotrebe uz…
Presuda Sandri Hem u SAD, koja je bila osuđena za ubistvo, poništena je nakon što…
hitna
Jedanaestogodišnji dečak pao je sinoć u 20:52 časova sa Kalemegdanske tvrđave, rečeno je Tanjugu u…
odbojka
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije završila je Ligu nacija na 11. mestu pošto je u poslednjoj…
Požar u severnoj kineskoj provinciji Šansi ugašen je danas, posle višednevnih napora vatrogasaca, uz pomoć…


I