Podeli vest

Posle blokade ruskih banaka, iz NBS stižu odlične vesti, kapital SBERBANK je siguran, dato odobrenje za preuzimanje od strane AIK-a!

Autor : Bilten.rs Izvor: Tanjug

AIK PREUZELA NBS

Agro-industrijsko komercijalna banka AIK Banka a.d. Beograd zaključila je sa Narodnom bankom Srbije ugovor o sticanju akcija Sberbank Srbija a.d. Beograd po osnovu kojih će steći 100 odsto vlasništva u toj banci, saopšteno je iz NBS.

Ovom promenom Sberbank Srbija prestaje da bude deo bankarske grupe na čijem čelu je Sberbank Europe AG, Beč, Austrija i postaje deo domaće bankarske grupe.

Imajući u vidu novonastale okolnosti koje se odnose na poslovanje dosadašnjeg akcionara iz Evropske unije, Narodna banka Srbije prethodno je donela rešenje o pokretanju postupka restrukturiranja Sberbank Srbija čime je omogućena neposredna prodaja akcija banke od strane Narodne banke Srbije.

Širenjem poslovanja i kombinacijom svojih modela poslovanja, banke će biti u mogućnosti da ponude još kvalitetnije usluge svojim klijentima, spajajući stručnost i tehnologiju obe banke i njihovog dugogodišnjeg iskustva.

AIK Banka ovim sticanjem povećava svoje tržišno učešće i postaje jedna od najvećih banaka u zemlji, navodi se u saopštenju NBS.

Transakcija prebacivanja akcija Sberbank Srbija a.d. Beograd u vlasništvo AIK banke realizovaće se danas tokom prepodneva.

Narodna banka Srbije još jednom ukazuje da je Sberbank Srbija a.d. Beograd visoko kapitalizovana i veoma likvidna banka, koja nema niti će imati poteškoća u izvršavanju svojih obaveza i čiji klijenti nemaju razloga za brigu, a prodajom banke klijenti Sberbank Srbija postaju deo jake domaće bankarske grupe, poručuju iz NBS.

TikTok
TikTok je objavio listu najgledanijih video snimaka u 2023. godini.
Korist igranja društvenih igara posebno je važna za stariju populaciju koja ima blaže kognitivne teškoće
Da li je Evropa na putu da pobedi rak, to je bilo ključno pitanje 5….
Danas smo postali svetski rekorderi, ali smo se takođe i vratili na prvo mesto na…
Prva grupa navijača zagrebačkog Dinama puštena je danas iz grčkihg zatvora, gde su od avgusta…
Koncertna turneja Tejlor Svift, pod nazivom “Irejz” (Erase), koja je započela u martu, postavila…


I