Podeli vest

Posle blokade ruskih banaka, iz NBS stižu odlične vesti, kapital SBERBANK je siguran, dato odobrenje za preuzimanje od strane AIK-a!

Autor : Bilten.rs Izvor: Tanjug

AIK PREUZELA NBS

Agro-industrijsko komercijalna banka AIK Banka a.d. Beograd zaključila je sa Narodnom bankom Srbije ugovor o sticanju akcija Sberbank Srbija a.d. Beograd po osnovu kojih će steći 100 odsto vlasništva u toj banci, saopšteno je iz NBS.

Ovom promenom Sberbank Srbija prestaje da bude deo bankarske grupe na čijem čelu je Sberbank Europe AG, Beč, Austrija i postaje deo domaće bankarske grupe.

Imajući u vidu novonastale okolnosti koje se odnose na poslovanje dosadašnjeg akcionara iz Evropske unije, Narodna banka Srbije prethodno je donela rešenje o pokretanju postupka restrukturiranja Sberbank Srbija čime je omogućena neposredna prodaja akcija banke od strane Narodne banke Srbije.

Širenjem poslovanja i kombinacijom svojih modela poslovanja, banke će biti u mogućnosti da ponude još kvalitetnije usluge svojim klijentima, spajajući stručnost i tehnologiju obe banke i njihovog dugogodišnjeg iskustva.

AIK Banka ovim sticanjem povećava svoje tržišno učešće i postaje jedna od najvećih banaka u zemlji, navodi se u saopštenju NBS.

Transakcija prebacivanja akcija Sberbank Srbija a.d. Beograd u vlasništvo AIK banke realizovaće se danas tokom prepodneva.

Narodna banka Srbije još jednom ukazuje da je Sberbank Srbija a.d. Beograd visoko kapitalizovana i veoma likvidna banka, koja nema niti će imati poteškoća u izvršavanju svojih obaveza i čiji klijenti nemaju razloga za brigu, a prodajom banke klijenti Sberbank Srbija postaju deo jake domaće bankarske grupe, poručuju iz NBS.

preminuo
Srbijanka Turajlić bila je penzionisani vanredni profesor sa Katedre za Signale i sisteme Elektrotehničkog fakulteta…
vaterpolo
Mladi vaterpolisti Srbije savladali su Španiju rezultatom 9:8 (2:1, 2:3, 3:3, 2:1).
hitna pomoć
Dvoje dece prebačeno je na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “dr Vukan…
zelenski
Zelenski dodaje da veoma mali broj ljudi iz oblasti na istoku Ukrajine daje podršku referendumima.
šolc
Podeli vest
<a class="heateor_sss_facebook" href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fbilten.rs%2Fsolc-ne-saljemo-tenkove-kijevu-to-bi-bilo-jako-opasno%2F" title="Facebook" rel="nofollow…
tiafo
“Tim sveta” je osvojio neophodnih 13 poena zbog čega je otkazan poslednji meč u singlu…


I