Bundestag je nedavno odobrio legalizaciju kanabisa. Međutim, u određenim oblastima nije dozvoljeno konzumiranje trave. Razlog za to je pre svega zaštita maloletnika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

kanabis
Foto: Pixabay

Bundestag u Nemačkoj je odobrio regulisanu legalizaciju kanabisa . Od 1. aprila punoletnim licima biće dozvoljeno da poseduju i uzgajaju kanabis po određenim propisima iu propisanim količinama .

Usvojeni zakon će omogućiti potrošačima da ubuduće kupuju kanabis preko zadružnih, neprofitnih organizacija . Takva udruženja za uzgoj moraju biti zvanično registrovana kako bi zajedno uzgajali kanabis samo za sopstvenu upotrebu.

Međutim, i dalje postoje određene zabrane.

Ovde se i dalje ne sme konzumirati kanabis

Čak i ako se kanabis u budućnosti može konzumirati u malim količinama, postoje izuzeci. Ovi izuzeci su navedeni u zakonu Bundestaga o legalizaciji kanabisa .

Zaštita dece i mladih je u fokusu ovih izuzetaka. Najkasnije nakon 18 meseci trebalo bi detaljno proceniti uticaj legalizacije kanabisa na zaštitu dece i mladih. Potrošnja je zabranjena u sledećim situacijama ili na sledećim mestima:

  • Kanabis se ne sme konzumirati u prisustvu maloletnika.
  • Zabrana važi iu školama i na području od oko 100 metara oko ulaznog dela škola. Ovih 100 – 200 metara je namenjeno da osiguraju da se potrošnja odvija van vidokruga dece.
  • Takođe nije dozvoljena konzumacija na dečjim igralištima ili u objektima za decu i omladinu, čak ni u dometu vidljivosti od 100 metara.
  • Konzumacija kanabisa i dalje nije dozvoljena u javnim sportskim objektima.
  • Kanabis se ne sme konzumirati u pešačkim zonama između 7 i 20 časova.
  • Zabranjena je upotreba kanabisa u krugu udruženja za uzgoj i na 200 metara od ulaznog prostora.
  • U vojnim oblastima postoji stroga zabrana kanabisa.

bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: