Podeli vest

Nemački energetski regulator u aprilu je najavio da će upravljati firmom Gasprom Germanija – trgovinom, skladištenjem i prenosom, u interesu Nemačke i Evrope

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gas
Foto: Shutterstock

Nemačka vlada osnovala je holding kompaniju koja će sprovesti moguću nacionalizaciju energetske firme Gasprom Germania, koju je ruski Gasprom napustio u aprilu, piše danas nemački list “Velt am zontag” pozivajući se na vladin dokument.

Nemački energetski regulator u aprilu je najavio da će upravljati firmom Gasprom Germanija – trgovinom, skladištenjem i prenosom, u interesu Nemačke i Evrope, preneo je Rojters.

Novi holding naziva “Securing Energy for Europe Holding GmbH “(SEEHG) odgovoran je za investicije kompanije, navodi nemački list, prenoseći da su direktori dva advokata iz advokatskog društva “CMS Hasće Sigle”, iz kojeg su odbili da komentarišu izveštaj, pozivajući se na obavezu poverljivosti.

Nemačko ministarstvo privrede saopštilo je da je upoznato s holdingom i da je njegovo osnivanje korak predostrožnosti za bilo kakve mere restrukturiranja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: