Čuvena nemačka hard rok grupa “Scorpions” održala je sinoć koncert u beogradskoj Štark Areni, pred velikim brojem publike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Slavni rokeri čija karijera traje od davne 1965. godine, vratili su se u Beograd pet godina od prethodnog nastupa, posle mnogih poziva fanova, pri čemu je grupa odlučila da proširi već ugovorenu turneju “Rock Believer”, prema istoimenom novom albumu.

Pred početak koncerta na pozornici je stajala gigantska zavesa sa natpisom “Scorpions”, da bi se ubrzo spustila, a ispod nje je druga zavesa zasijala sa porukom – pitanjem “Are You Ready to Rock?”, da bi nakon skidanja i tog natpisa koncert zagrmeo sa gitarama i bubnjevima uz euforiju hiljada fanova.

“Dobro veče, Beograd, kako ste?”, obratio se pevač Klaus Majne publici na srpskom jeziku i dobio ogroman aplauz.

On je istakao dalje na engleskom jeziku da su presrećni u bendu što su se vratili u Beograd nakon 2018. i poručio da se svi prepuste rokenrolu. Dva video bima sa leve i desne strane prikazivali su sam koncert uživo, dok je treći gigantski panel u dubini scene iza benda emitovao maštovite animacije, atraktivne video radove, gde spada i prizor velikog škorpiona.

Pevač Majne je često trčao sa kolegama iz benda po isturenom prednjem delu bine koja seže duboko među gledaoce u Areni i u jednom trenutku podelio veći broj palica za bubnjeve publici. Nemački bend nije dozvoljavao auditorijumu da se mnogo opušta, tako da je odmah usledio možda njihov najveći hit “Wind of Ćange”.

Pesmu odlikuje čuveni specifični zvižduk koji se ove noći prolamao celom Arenom. Set lista je dopunjena dinamičnom hit pesmom “Tease Me Please Me” i numerom “Rock Believer” sa istoimenog poslednjg albuma, gde je pevač Majne naglasio da je i dalje u duši pravi vernik u rokenrol i nakon pet decenija karijere. Finale zvaničnog dela rok koncerta večeras je ostvareno sa impresivnim bubnjarskim virtuoznostima – “New Vision”, i ubrzo sa hit naslovima “Blackout” i “Big City Nights”.

Klaus Majne je dobio na poklon od nekih fanova iz publike srpsku zastavu ali sa natpisom “Scorpions”, dok se poklanjao sa kolegama na bini. Naravno usledio je snažan bis sa još dva zaista velika antologijska hita “Still Loving You” i “Rock You Like a Hurricane” . Majne se za sam kraj koncerta ogrnuo srpskom zastavom, podelio još palica za bubnjeve publici i poručio: “Hvala vam puno, Beograde, volimo vas”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: