Podeli vest

Razgovaramo sa bliskim prijateljima o pitanju bezbednosnih garancija koje možemo da damo, rekao je Šolc, preneo je Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šolc
Foto: Tanjug/Marijan Murat/dpa via AP/Arhiva

Nemačka sa svojim saveznicima razgovara o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu, pripremajući se za vreme nakon rata u Ukrajini, rekao je danas nemački kancelar Olaf Šolc za televiziju ARD.

“Razgovaramo sa bliskim prijateljima o pitanju bezbednosnih garancija koje možemo da damo. Ovo je proces koji je u toku. Jasno je da to neće biti isto kao kada je neko članica NATO”, rekao je Šolc, preneo je Rojters.

On je dodao da je sasvim jasno da je to stvar koja se pažljivo priprema u diplomatskoj sferi “za dan za koji se nadamo da ćemo uskoro videti, kada se rat završi”.

Šolc je kazao za ARD da je veoma zabrinut zbog uticaja rastuće energetske inflacije, ali da vlada treba da proceni uticaj najnovijeg paketa pomoći vrednog više milijardi evra pre nego što razmotri novi.

“Sledeća godina će biti najveći izazov”, rekao je on.

“Ove godine, skoro svi koji su uradili kalkulacije kažu da ćemo nadoknaditi oko 90 odsto povećanja cena za domaćinstva sa nižim i srednjim prihodima kroz mere koje su već donete.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: