Podeli vest

Nemačkoj nedostaje 60.000 instalatera grejanja, saopštilo je Centralno udruženje za sanitarije, grejanje i klimatizaciju (ZVSHK) u ovoj zemlji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Ovaj broj instalatera je potreban za opsluživanje svih tržišta, a ne samo za ugradnju novih sistema grejanja, izjavio je generalni direktor ZVSHK Helmut Braman, prenosi Frankfurter algemajne cajtung (FAZ).

Prema Bramanovom mišljenju, nacrt zakona o zameni grejanja, koji je nemačka vlada usvojila juče, nije razlog za zabrinutost.

“Ugradnja toplotne pumpe nije neka nauka. Mnogo toga što treba da znate da biste instalirali toplotnu pumpu je odavno poznato kompanijama i takođe se uči tokom obuke”, rekao je on.

Šef firme Vailant, proizvođača toplotnih pumpi, Norbert Šidek, smatra da ima smisla instalirati ove sisteme u većini domaćinstava.

“Pretpostavljamo da se do 70 odsto zgrada u Evropi može grejati toplotnim pumpama bez velikih renoviranja”, naveo je Šidek.

Nemačka vlada je juče odobrila nacrt zakona kojim se od sledeće godine nalaže da svi novi sistemi grejanja, koji se instaliraju u novim i starim zgradama, moraju da koriste 65 odsto energije iz obnovljivih izvora, preneo je Rojters.

Domaćinstva će kao alternativu fosilnim gorivima moći da koriste toplotne pumpe koje koriste struju iz obnovljivih izvora, sisteme daljinskog grejanja, grejanje na struju ili na solarnu energiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: