Podeli vest

Lider Bavarske Markus Zeder voli profesionalnu fotografiju, a kancelarija konzervativnog šefa te nemačke pokrajine potrošila je skoro 180.000 evra na samostalne fotografe samo u 2022. godini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kamera
Foto: Pixabay

To je ogroman porast u odnosu na poslednju godinu vladavine njegovog prethodnika Horsta Zehofera 2017. tokom koje je potrošeno oko 11.000 evra na slobodnjake, piše Politiko.

Trošenje novca poreskih obveznika na fotografe ukupno je poraslo više od dvadeset puta od kada je Zeder preuzeo vlast.

Pored frilensera, više od 36.000 evra godišnje se troši na stalno zaposlenog fotografa. Grupa SPD u državnom parlamentu Bavarske raspitivala se o trošenju na fotografe, a Državna kancelarija je saopštila da angažuje fotografe „povremeno po dogovorenoj satnici ili dnevnoj ceni, a slike su za potrebe štampe i odnosa sa javnošću, kao i za dokumentaciju“.

Zeder, iz Hrišćansko-socijalne unije Bavarske, nije jedini nemački političar koji voli da izgleda dobro, što pokazuju podaci iz parlamentarne istrage u aprilu.

Prema brojkama koje je dala savezna vlada Olafa Šolca, potrošnja na fotografe, frizere i šminkere porasla je na oko 1,5 miliona evra u prvoj punoj godini njegove vlade 2022. godine.

To je bilo skoro 80 ​​odsto više nego 2021, za vreme kabineta Angele Merkel, prenosi briselski portal.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: